Dragoş Damian, Terapia Cluj: O zi liberă după rapel. Stimaţi politicieni, iată o idee pentru care vi se va mulţumi

by Oana Spiru

Dragos Damian, CEO Terapia Cluj, a vorbit despre campania de vaccinate. 

Mai jos, opinia lui Dragos Damian, publicată de Ziarul Financiar: 

La 10 zile dupa prima doza de vaccin aveam un titru de anticorpi IgG de aproape 12, adica eram imunizat cu varf si indesat, daca esta sa ne luam dupa ghidurile internationale. Si practic fara reactii adverse, doar un pic de durere la locul injectarii.

Rapelul de luni insa, a fost cu totul alta poveste, marti a trebuit sa imi iau o zi libera, reactiile adverse au fost cu adevarat “zgomotoase”, dupa cum le-a caracterizat Profesorul Imbri. Toti cei cu care am vorbit despre rapel au spus acelasi lucru, reactiile adverse locale si generale au fost puternice, formula cea mai folosita pentru a le descrie este “ca si cand ai fi fost lovit de o masina”. De altfel nimic sa nu fi fost descris in prospect, dar toti au trebuit sa-si ia o zi de concediu de odihna sau medical si, noroc cu paracetamolul. Apoi, peste inca o zi, toata lumea era la loc in picioare, fara probleme.

Astfel incat, poate nu este o idee rea sa se aprobe prin lege ca angajatii care iau rapelul sa beneficieze de o zi libera a doua zi dupa inoculare, validata in baza adeverintei de vaccinare. Se evita pierderea unei zile de concediu de odihna sau mersul la medic pentru un concediu de boala care este de minimum 3 zile, pentru acuze care oricum trec intr-o zi. Chiar si daca nu exista reactii adverse, angajatul merita acest bonus pentru ca s-a vaccinat (pentru ca bonusul de 50 de lei pe care l-am propus nu mai are sens cel putin deocamdata, prin schimbarea strategiei de vaccinare).

Sunt convins ca politicienii sunt oricand deschisi la propunerea de a aproba cate o zi libera si, in acest caz, o zi libera dupa rapel chiar ca ar fi foarte bine primita. In plus, in 2021, 8 din cele 15 zile libere cad la sfarsitul de saptamana, asadar, PIB-ul Romaniei nu va avea de suferit prin ziua libera de dupa rapel.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza