Dragoş Damian, Terapia Cluj: “De 1 iunie, 5 minute de reflecţie la ce lăsăm copiilor noştri. Gândiți-vă un pic”

by admin

De Ziua Copilului, CEO-ul Terapia Cluj, Dragoș Damian, a tras un semnal de alarmă cu privire la ceea vor lăsa generațiile din ziua de astăzi, propriilor copii: “O datorie publică de circa 500 miliarde de lei, un spor negativ al populației de peste 100 mii de persoane, natalitatea în scădere, sistem de educaţie şi sistem sanitar făcute praf”.

“Desigur, le urăm copiilor noștri La Multi Ani, le lăsăm toată dragostea și protecția noastră și le dorim succes în aventura în care au pornit în căutarea fericirii. Dar le lăsăm și astea:

– O datorie publică de circa 500 miliarde de lei la sfârșitul lui 2020, aproape 50% din PIB;

– Încă peste 70 miliarde de lei datorii din împrumuturi pentru PNRR;

– Un deficit de balanță comercială de 100 miliarde de lei;

– Un spor negativ al populatiei de peste 100 mii de persoane (mor cu 100 mii de romani mai multi decat se nasc) la care se adauga 100 de mii de romani care pleaca in fiecare an din tara;

– 300 de mii de copii traiesc pe la rude, fara parinti, acestia fiind plecati din tara la munca;

– 3,5 milioane de decretei care se vor duce in pensie sau vor disparea, bunicii copiilor din ziua de azi;

– Natalitatea in scadere, cifrele sunt prea deprimante ca sa le reamintim; dar la viteza de disparitie a romanilor proiectiile arata ca pana in 2050 vor mai fi maximum 14-15 milioane de romani in tara;

Sistem de educatie si sistem sanitar facute praf de migratia creierelor, de lipsa de competenta si de nepotism, neglijenta si furt – platim taxe si impozite ca cele doua sisteme sa functioneze si apoi dam alti mii de lei din buzunar pentru copiii nostri ca sa fim siguri ca nu le lipseste nimic.

Se spune că păcatele părinților nu trebuie să fie plătite de copii. La sfârșitul unei zile frumoase, dupa ce ați sărbătorit alături de copii voștri și vă relaxați la un pahar de vin, dacă citiți opinia asta, înjurați-mă dacă vă stric cheful, dar gândiți-vă un pic la ce lăsăm copiilor noștri. Și la ce putem face să schimbăm această moștenire”, a transmis CEO-ul Terapia Cluj, Dragoș Damian.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza