Dragos Damian despre sincopele de produse medicamentoase: „Politicile publice care au fost făurite de diverse partide au fost catastrofale”

by admin

Tot mai multe medicamente lipsesc din farmaciile din România, iar pacienții cu boli cronice caută să-și continue schemele de tratament.

Dragos Damian, Ceo companie producătoare de medicamente, declară într-o intervenție directă în cadrul emisiunii „România te privește” de pe Look Plus că vor mai urma probleme cu medicamentele în țară, dacă nu se vor schimba politicile publice care au creat aceste sincope.

„Sincopele fiecărui produs au o explicație separată. Vom urma mai multe sincope de produse medicamentoase în România pentru că politicile publice care au fost făurite de diverse partide până în acest moment au fost catastrofale. Asta în primul rând pentru că nu s-a discutat nici cu producătorii români, să li se spună lista de medicamente pe care vor să o producă sau să o aducă din import. Noi nu avem un registru de pacienți. Un producător de euthyrox nu știe câți pacienți care au boală de tiroidă sunt în România și câți au nevoie de tratament”, declară Dragos Damian.

Pacienții raportează tot mai des lipsa unor medicamente și primesc, Euthyrox fiind cel mai frecvent raportat ca lipsă în ultima vreme.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza