Dragoș Damian, despre producția de Redemsivir în România: ”Dacă medicamentul se dovedește ineficient, înseamnă pierderi uriașe pentru producător”

by Cristina Mihaila

La câteva ore după ce premierul Ludovic Orban a declarat că există decizie politică în privinţa producerii medicamentului Remdesivir în România, directorul general al Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România, a reacționat. Acesta a contrazia firmația premierului potrivit căreia în țara noastră nu există companii care să aibă capacitatea să introducă în fabricaţie acest medicament.

”Acest medicament se află sub patentul sau licența altora ori transferul este o întreprindere dificilă. Iar dacă se obține patent, producătorul trebuie să știe că poate fi fabricat. Din câte cunosc nu se poate din cauza lanțului de frig. Nu văd de ce România ar trebui să îl producă, îl va putea primi în baza protocolului. Iar dacă nu se face cu bani de la Guvern este un mare risc pentru producător, pentru că dacă medicamentul se dovedește ineficient, înseamnă pierderi uriașe pentru producător”, a declarat Damian pentru Servus, Cluj!

Remdesivir este un medicament care aparține clasei analogilor de nucleotide, larg răspândită în tratarea cancerului, virusurilor și diferitelor infecții. De asemenea, acesta este considerat unul dintre cele mai eficiente medicamente în tratarea infecției cu Sars-Cov-2.

Te-ar putea interesa si

6 comentarii

Ion 13/10/2020 - 16:24

La noi nimic nu se poate,!,Ungaria o țară cu jumătate populația țării noastre produce medicamentul.la noi premierul Orban vorbește și iar vorbește fără să facă concret nimic.singurs realizate într-un an este câștigarea alegerilor locale prin atragerea primărilor de la PSD .mai are de câștigat și alegerile generale și gata.este cel mai bun guvern ,cu zero realizări.

Raspunde
Mihai 13/10/2020 - 17:14

Orban mandolima vorbeste doar prostii in fiecare zi deoarece nu l intereseaza viata noastra acetatenilor,nu vedeti iei umpic sunt bolnavi imediat sunt pe la Viena ,America nu se trateaza iei aici sa se infecteze cu nozocomialele din spitale din tara asta,pe iei si pe dictatorul de Iohanis ii intereseaza alegerile din decembrie si atat,sa fie iei la guvernare,sa diatruga complet tara cu Càtu si gasca ,zero realizari si conturile pline,psd nu a putut,pnl nu stie aici sunt fff multi incompetenti

Raspunde
Citrea Dan 13/10/2020 - 19:43

Acest virus trebuie studiat cu atentie ,pentru a reusii să creem un antivirus cu adevărat combativ si eficient in proportie de 100/100. Presiunea este foarte mare ,este adevarat,dar trebuie sa tinem cont de numărul populației țări noastre,natalitate,depopulare,etc

Raspunde
Varahia 13/10/2020 - 17:21

De unde sti ca il fabrică? Esti sigur că informația nu e falsă?

Raspunde
victor 13/10/2020 - 20:27

IN ROMANIA PERMANENT ORICE DISCUȚIE ÎNCEPE CU,,NU SE POATE ” ESTE ȚARA CU CEI MAI MULȚI BERBECI. TOATE CELELALTE ȚĂRI AU NIȘTE CONDUCĂTORI OOAAMENI! ȚIN CU DINȚII DE ȚARA LOR, NU O VÂND LA PRIMUL COLȚ DE STRADĂ, NU VĂD DECÂT COMISIOANE ÎN FAȚA OCHILOR.

Raspunde
Popescu 13/10/2020 - 22:46

Guvernantii psd pnl n au fost in stare sa faca o autostrada care sa bata tara n lung si n lat pisatii dar sa mai faca virus anticorona.Astia sunt impotenti din tata n fiu iar Romania tara in care mai nimic nu se poate dar sa se fure da la greu.

Raspunde

Comenteaza