Dragobetele, sărbătorit la Cluj-Napoca cu un spectacol folcloric

by admin

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Cluj, invită publicul clujean joi, 20 februarie 2020, la spectacolul extraordinar de folclor „Tradiții clujene de Dragobete”.

Evenimentul va reuni cântăreți tineri și consacrați și va debuta la ora 18, în sala de spectacole „Laurențiu Hodorog” a Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca.

Cele mai frumoase cântece de dragoste din folclorul românesc vor fi aduse în scenă de: Luana Vârjan, Alexandru Filip, Denisa Perde, Radu Lazăr, Cătălina Rotaru, Adriana Anghel, Raul Oltean, Amalia Chiper Iurian, Mihai Trif, Florin Bota, Marinela Zegrean Istici și Constantin Istici, Mariana Morcan, Ovidiu Purdea Someș și Adriana Irimieș, acompaniați de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană” a CJCPCT Cluj, dirijor prof. Ovidiu Barteș.

Invitați speciali: Cristian Fodor, Valeria și Traian Ilea și Mariana Anghel. Spectatorii se vor putea bucura și de jocuri populare, prezentate de jucăușii Școlii de dans tradițional românesc „Camelia și Ion Motoc” din Cluj-Napoca.

Totodată, un obicei de nuntă din satul tradițional va fi prezentat în fața publicului de Grupul de datini și tradiții al sătenilor din Negreni, județul Cluj, coordonat de prof. Florina Varadi și preotul Marian Văcariu. Grupul a fost înființat la inițiativa CJCPCT , instituție care, prin biroul de cercetare, conservare și arhivare cultură și arte tradiționale, al cărui șef este etnomuzicologul Mircea Cîmpeanu, organizează campanii de culegere de folclor vocal și instrumental, dar și de obiceiuri și traditii, în toate zonele etnofolclorice din județul Cluj.

Spectacolul folcloric de Dragobete, prezentat de Grigore Sâmboan, foarte așteptat de publicul clujean este organizat anual și vizează, în principal, promovarea tinerilor interpreți de muzică populară și a tradițiilor din județul Cluj.

Intrarea se va face pe bază de bilete, în valoare de 20 lei. Se pot procura de la casieria Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”, de luni până vineri, între orele 10.00 -18.00, și de la magazinele partenere.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza