Două persoane cu COVID-19 au murit în România. Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 433

by admin

Două persoane confirmate cu COVID-19 au decedat în România în ultimele 24 de ore. Este vorba despre un pacient de 67 de ani care s-a întors din Franța. El a fost confirmat cu COVID-19 pe 19 martie la Spitalul din Filiași și în aceeași zi a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Craiova. Pacientul suferea de o boală incurabilă, având o patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). 

A doua persoană decedată avea 74 de ani și era internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Victor Babeş din București, unde fusese transferată de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Și acest pacient avea o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore în România au fost confirmate 66 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, la pacienți cu vârsta cuprinsă între 9 și 74 de ani. În total, în țara noastră au fost diagnosticate cu noul coronavirus 433 de persoane.

Dintre pacienții confirmați, 64 au fost declarați vindecați și externați  (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași). Dintre persoanele aflat încă în spital, 14 sunt internate la Terapie Intensivă, trei în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Grupul de Comunicare Strategică informează că, la nivel național, în carantină instituționalizată se află 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat noul coronavirus. Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unități medicale private. 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza