Doua municipii din Cluj, la un pas de carantina totala! Decizia se ia maine

by Cristina Mihaila

Cu o rata de infectare de aproximativ 7 la mia de locuitori, municipiile Gherla si Dej ar putea intra in carantina totala. Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat la PRO TV ca o astfel de decizie va fi analizata maine, in sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

“Nu ne gandim la o carantina totala pentru municipiul Cluj-Napoca, pentru ca din analiza de risc a DSP nu rezulta aceasta necesitate. Am carantinat deja doua localitati unde s-a considerat necesar si analziam posibilitatea in momentul de fata pentru doua municipii, Gherla si Dej, care se apropie de o incidenta destul de mare, de peste 7, sa vedem in ce masura este oportuna carantina. Vom vedea probabil maine”,a declarat prefectul.

In acest moment, comunele Sic si Savadisla sunt in carantina totala, iar alte 26 de localitati sunt in scenariul rosu, insemnand ca rata de infectare a depasit rata de 3 la mia de locuitori.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Florin Vădan 01/11/2020 - 20:08

DAAA – sa facă 70 – 80 de teste pe zi ca în alealte județe, sau hai 300 ca avem populație mai mare și trecem în scenariul verde deschis. Da dacă facem dublu adică 6000 pe zi în județul Cluj Stăm În Casă și așteptăm da descuie la alegeri…

Raspunde

Comenteaza