O echipă de cercetători din Cluj a obținut 200.000 euro pentru o aplicație mobilă inovatoare în domeniul energiei

by Oana Spiru

Doi doctoranzi de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au obținut un grant nerambursabil în valoare de 200.000 euro pentru a crea prima aplicaţie mobilă de sustenabilitate din România care va ajuta cetăţenii să îşi reducă costurile de energie. Aceștia oferă recomandări personalizate printre care achiziţia unor electrocasnice eficiente energetic, instalarea sistemelor fotovoltaice locale şi izolarea termică a locuinţei.

Alexandru este doctor în inginerie, iar sustenabilitatea, în toate formele ei, este în centrul activităţii sale profesionale. Alături de echipa din care face parte a reușit să câștige proiectul cu cel mai mare punctaj din țară.

„Suntem bucuroși să spunem că am făcut 99 de puncte din 100. Inițiativa Renergia are ca si scop crearea unei aplicații mobile, atât în Android cât și în Google Play care va ajuta cetățenii să economisească energie și să-și reducă facturile”, a declarat Dr.ing. Alexandru Mureşan, CO-Fondator şi CEO al iniţiativei Renergia.

Dacian are o experiență de peste 10 ani în industria start-up-urilor și ocupă poziția de cercetător în cadrul Centrului de Cercetare în Tranziție Energetică al Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

„Ideea noastră este una de succes deoarece aceasta se pliază perfect în contextul crizei energetice. Prin utilizarea aplicației noastre, utilizatorii reusesc să facă economie de bani și de energie. Astfel ei nu mai trebuie să plătească atât de mult pentru consumul lor de energie”, a declarat Dacian Jurj, membru cofondator și COO al Renergia.

Aplicația se va lansa la sfârșitul lunii iunie. Grantul nerambursabil în valoare de 200.000 euro este finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, în cadrul apelului de finanțare dedicat start-up-urilor inovatoare din domeniul cercetării și inovației.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Doi tineri din Cluj au obținut 200.000 euro pentru o aplicație mobilă inovatoare în domeniul energiei – Revista Presei 12/05/2023 - 15:50

[…] post Doi tineri din Cluj au obținut 200.000 euro pentru o aplicație mobilă inovatoare în domeniul ene… appeared first on Stiri de Cluj – Servus […]

Raspunde

Comenteaza