Doi studenți de la UBB au creat un manual altfel pentru elevii care vor să învețe informatica

by admin

Doi studenți ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca s-au gândit să vină în ajutorul elevilor de clasa a 12-a care se pregătesc pentru bacalaureat și au creat un altfel de manual de informatică. Acesta cuprinde lecții interactive online și platforme cu exerciții.

Mai exact, manualul este împărțit în trei capitole. În primul găseşti 100 de variante rezolvate, în cel de-al doilea, încă 10 modele de subiecte propuse, iar ultimul îţi explică fiecare noţiune teoretică din cei patru ani de liceu.

„Noi am încercat să oferim rezolvări ale subiectelor oferite de minister, ceea ce cumva face această carte să fie simplă dacă vrei să înveţi singur. Şcoala e destul de greu de făcut astăzi, un auxiliar care să te ajute să te pregăteşti, să-ţi dea informaţia necesară, să-ţi dea teoria, un model de rezolvare, cred că este ceva benefic”, a declarat Ioan Daniel Pop, student la informatică, pentru agenția Mediafax.

Colega sa, Melisa Sarkozi, descrie manualul ca fiind „o abordare mai bună, ceva mai fresh şi am încercat chiar să explic fiecare concept, am căutat să nu sar peste lucruri, dacă am vorbit în capitolul anterior de ceva, în capitolul următor am continuat, să fie o trecere cursivă”. 

Adriana Coroiu, lector universitar la Universitatea Babeş-Bolyai, spune că cei doi studenţi şi-au asumat o sarcină destul de complicată, însă au reuşit să construiască un manual foarte util, pentru că are extrem de multe rezolvări. „Faptul că vin şi ei cu ceva în plus contribuie foarte mult la partea asta ştiinţifică legată de pregătirea de bacalaureat. Contribuie la soluţii mult mai diferite decât la abordarea standard şi tradiţionalistă care poate se face în marea majoritate a liceelor din ţară”, a explicat Coroiu pentru Mediafax.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza