Doi bărbați răniți într-un accident rutier lângă Huedin

by admin

Un grav accident de circulație a avut loc în noaptea de duminică spre luni în apropiere de municipiul Huedin. Șoferul unui autoturism a intrat cu viteză prea mare într-o curbă și a lovit în plin un TIR care circula regulamentar.

„Pe un sector de drum în rampa ușoară, cu o limitare de viteza la 40 km/h, într-o curbă la dreapta, șoferul nu a redus viteza de deplasare și a intrat în coliziune frontală cu un autocamion înmatriculat în județul Cluj, condus regulamentar din sens opus. Au fost doi răniți- conducătorul auto și pasagerul din autoturism, ambii cetățeni moldoveni; cei doi  nu au putut fi testați cu aparat etilotest, pentru ambii fiind recoltate probe biologice de sânge”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Unul dintre răniți a rămas încarcerat și a fost nevoie de intervenția echipajelor de la pompieri.

„O autospecială cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și unul SAJ au intervenit în cursul nopții, în jurul orei 24.00, pentru a gestiona o situație de urgență, ca urmare a unui grav accident rutier, produs pe drumul european E60, în zona podului Vinerii. Pompierii au găsit la locul accidentului un autotren și un autoturism avariate și un pasager încarcerat în autoturism, aflat în stare de conștiență și care prezenta multiple traumatisme. Cel de-al doilea pasager al autoturismului era ieșit din acesta și prezenta traumatisme la nivelul unui umăr și la un picior.

Pompierii au acționat cu echipamentele de descarcerare pentru a asigura accesul la persoana rămasă blocată în autoturism, fiind tăiată portiera autoturismului, s-a îndepărtat bordul acestuia și s-a tăiat o parte din suporții scaunului șoferului pentru a putea scoate, cu ked-ul din dotare, persoana din autoturism, astfel încât să nu-i fie agravate leziunile suferite. Cei doi bărbați, de aproximativ 20 de ani, au fost preluați de către un echipaj SAJ și unul SMURD și au fost transportați la spital”, a transmis și ISU Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza