Documentarul „Superhombre” va avea premieră la Cluj

by admin

Documentarul “Superhombre” (de Lucian Mircu și Mircea Gherase) va avea premiera la Cluj-Napoca, la Cinema City din Iulius Mall, joi, 6 februarie , de la ora 20, în prezența protagonistului Horia Colibășanu și a autorilor Mircea Gherase și Lucian Mircu.

Este povestea unui alpinist care trebuie să aibă în permanență trei puncte de sprijin.

„Horia Colibășanu e dentist, soț și tată a doi băieți și alpinist de elită în Himalaya. Cum își găsește echilibrul? Probabil e…Superhombre. Timp de trei ani, echipa l-a urmărit pe protagonist în expedițiile sale, dar mai ales în sânul familiei, unde are de rezolvat chestiuni din cele mai obișnuite. “Superhombre” este o poveste despre căutarea libertății într-o lume în care timpul e tot mai scurt. Pentru Horia și colegii lui, Himalaya e unul din ultimele locuri de pe planetă unde mai poți trăi neprevăzutul, aventura autentică”, spun organizatorii evenimentului.

Această privire în culisele vieții alpinistului include pe lângă filmări profesionale la altitudini extreme și momente selectate din impresionanta sa arhivă personală, adunată în 15 ani de carieră sportivă.

Prezentat în avanpremieră la a șasea ediție a festivalului de film Ceau, Cinema! în fața a 800 de spectatori, “Superhombre” a fost selectat apoi în competițiile internaționale la festivalurile de film și cultură montană din Poprad (Slovacia), Cracovia (Polonia) și Bilbao (Spania).

Te-ar putea interesa si

Comenteaza