Doar câteva ore ne mai despart de intrarea în Schengen pe cale aeriană și navală. Mircea Hava, europarlamentar: Este o victorie!

by Bianca Baraboi

În această seara la orele 00:00 România intră în spațiul Schengen pe cele două căi, aeriană și navală. Sunt pași importanți pe care România îi face, pentru o intrare totală în spațiul Schengen, ținta fiind ca până la finalul anului să se obțină acordul și pentru calea terestră, cea mai importantă de altfel.

Invitatul lui Ciprian Aron, în emisiunea Prima News, europarlamentarul Mircea Hava (PNL) a declarat că intrarea României este cu siguranță o victorie, chiar dacă parțială. Optimismul rămâne însă în picioare: până la finalul anului România poate intra în Schengen și pe cale terestră.

Mircea Hava: Este o victorie. Este o victorie, și de foarte multe ori trebuie să ai victorii de etapă ca să ajungi la partea finală. Cred că atât se putea face acum. Este o victorie și este foarte bine. Ni s-a deschis o poartă, defapt două porți din cele trei, cu toate că cea mai importantă este a treia poartă, terestru, pentru noi toți și pentru economie. Dar este o victorie și această victorie nu poate să ducă la o înfrângere, dacă tot vorbim de victorii. Lucrurile vor continua. Eu sunt din fire optimist, dar îmi bazez optimismul pe ce vă spuneam înainte. Cred că vom intra până la finalul anului, pentru că lucrurile sunt deja așezate un pic altfel.

30 de minute va câștiga fiecare pasager care nu va mai sta la coadă, odată cu aderarea la spațiul aerian Schengen. La Cluj-Napoca, primele zboruri care vor intra oficial la noapte și nu vor mai trece prin procesul de dinainte, sunt de la sosiri: Bergamo, Munich și Londra.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza