Doar astăzi mai puteți vizita expoziția de fluturi vii de la Grădina Botanică

by admin

Expozitia de fluturi vii de la Grădina Botanică “Alexandru Borza” din Cluj-Napoca se află luni, 30 septembrie, în ultima zi de vizitare.

Doar astăzi mai pot fi admirate văzute exponatele – 15 specii de fluturi exotici preponderent din zona Amazonului și 6-7 specii de fluturi autohtoni, caracteristici pentru pajiștile tradiționale din zona Clujului.

Scopul de anul acesta al venimentului este „atragerea atentiei publicului asupra unor specii de fluturi tropicali și autohtoni și încurajarea conservării lor”.

În cadrul expoziției au mai avut loc și alte activități de educație pentru cunoașterea și protejarea naturii. Aceste activități sunt adresate în special copiilor și tinerilor și cuprind explorarea la microscop a diferitelor părți din anatomia fluturilor, explicarea și ilustrarea ciclului de viață, adaptărilor și modului de hrănire al insectelor, jocuri pentru învățarea speciilor autohtone, puzzle-uri și mici ghicitori despre fluturi.


Expoziția are loc în perioada 11-30 septembrie 2019 în sera de lângă institutul botanic (Sera în fața căreia se află colecția de cactuși) și poate fi vizitată între orele 10-17 zilnic. Accesul la expoziție este inclus în biletul de intrare în Grădina Botanică.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza