Din 15 mai renunțăm la declarație, dar numai pentru deplasarea în interiorul localității

by Cezar Leizeriuc

Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 împreună cu Prim-ministrul Ludovic Orban și alți miniștri. Șeful statului a precizat măsurile care vor intra în vigoare după ridicarea stării de urgență. Prin urmare, după 15 mai, pe lângă faptul că purtarea măștii în spațiile publice închise va deveni obligatorie, nu va mai fi nevoie de declarație pentru deplasări în interiorul localității.

„Din 15 mai devine obligatoriu purtarea măștii, o mască care acoperă gura și nasul, în spații interioare. De exemplu la magazin sau când mergem cu transportul în comun, în stația de metrou, dar și în metrou. Este obligatorie și nu o recomandare păstrarea unei distanțe între persoane de 1,5 m. Exact cât distanța a două brațe. La ce renunțăm? La obligația de a sta acasă și la cea a unei declarații când ne deplasăm în interiorul localității. Atenție! În interiorul localității nu avem nevoie de declarație. Să nu exagerăm, haideți să renunțăm la deplasările neesențiale”.

Totodată, acesta a anunțat că pentru situațiile deplasării în afara localității va fi nevoie de o declarație scrisă.

„Este interzisă deplasarea în afara localității, cu excepții enumerate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Excepții naturale, precum mersul la serviciu. Se poate ieși din localitate pentru muncile agricole sau sporturi individuale, precum mersul cu bicicleta. Când ieșim din localitate avem nevoie totuși de declarație. Mai puțin în zonele metropolitane, cum sunt de exemplu comunele din exteriorul Bucureștiului. Dar dacă mergeți din București în provincie, aveți nevoie de declarație scrisă”, a explicat Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza