Dezbatere incitantă la Muzeul Mitropoliei: Biserica Ortodoxă din Transilvania, în furtuna anilor 1940-1944

by admin

În cadrul „Serilor culturale” ale Muzeului Mitropoliei Clujului, care au loc lunar, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului va organiza joi, 20 februarie un eveniment intitulat „Biserica Ortodoxă din Transilvania, în furtuna anilor 1940-1944”.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 19, la Muzeul Mitropoliei Clujului, aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Piața Avram Iancu.

În cadrul serii, va fi prezentat și lansat numărul 3 al Anuarului „Calendarul Renașterea 2020”, dedicat împlinirii a 80 de ani de la Dictatul de la Viena. Volumul a apărut la Editura Renașterea, fiind îngrijit de preotul Iustin Tira – vicar eparhial al Arhiepiscopiei Clujului.

La acestă manifestare vor fi prezenți si vor lua cuvântul: ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, pr. Iustin Tira – vicar eparhial și doi profesori de la Facultatea de Istorie si Filosofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca: prof. univ. dr. Marcela Sălăgean și conf. univ. dr. Ioan Cârja.

De asemenea, elevul Eduard Mihai Tudurache, de la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, va susține un recital de pian. În program lucrări de Edvard Grieg și Joseph Dichler.

Evenimentul va fi moderat și prezentat de părintele Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului.

Intrarea este liberă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza