Ușoară relaxare și în spitale. Șef secție COVID: „Chiar văd o luminiță la capătul tunelului după 1 an de zile”

by Oana Spiru

Situaţia epidemică se ameliorează în Cluj-Napoca, dar criza nu s-a încheiat. Spitalele s-au eliberat pe partea cazurilor ușoare, însă la ATI toate paturile rămân ocupate de pacienți care sunt și acum în stare gravă.

Conform medicului Milena Man, șef secție COVID la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj, situația este foarte bună la Pneumoftiziologie în comparație cu cu ceea ce se întâmpla anul trecut pe vremea aceasta.

„Acum situația este foarte bună, incomparabilă cu ceea ce se întâmpla anul trecut pe vremea aceasta. Sunt multe locuri libere, nu vorbim de secțiile de Terapie Intensivă, ci exclusiv de secțiile de Covid simple. La ATI mai sunt pacienți cu stare gravă care nu pot fi externați. Nu am paturi goale pe Terapie Intensivă, dar nu am nici pacienți în așteptare pe care să trebuiască sî îi internez. Situația este ireal de bună, chiar văd o luminiță la capătul tunelului după 1 an de zile”, declară pentru Servus, Cluj!, Conf. Dr. Milena Man.

În același timp, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj, Ioan Mureșan, a transmis că și la Infecțioase situația este mai relaxată în această perioadă.

„Avem în fiecare dimineață un număr de 40-50 locuri libere. Suntem bucuroși că s-a mai oprit. În schimb, la Terapie Intensivă, în continuare sunt cele 20 de paturi ocupate. Nu sunt locuri la Terapie Intensivă. Sunt și pacienți vechi și noi”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj, Ioan Mureșan.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Ghita 07/05/2021 - 13:11

Respirati ca vine tzunami din India

Raspunde

Comenteaza