”Derby-ul Ardealului” se joacă astăzi! CFR și UTA Arad numără împreună 14 titluri de campioană

by Christian Suciu

Partida dintre cele mai titrate echipe din provincie, CFR Cluj (opt titluri) și UTA Arad (șase titluri) se va juca astăzi de la ora 20:30 pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” în cadrul celei de-a 17 etape a Superligii. Clujenii se află pe locul 2 în clasament înaintea primului meci după pauza internațională însă antrenorul Andrea Mandorlini a acuzat numeroase probleme de lot înaintea meciului cu ”Bătrâna Doamnă”.

”Ne temem de faptul că am avut câțiva absenți. Nu am reușit nici măcar să jucăm un meci amical pentru că nu am avut suficienți jucători la dispoziție. Antrenorul celor de la UTA (n.r. Mircea Rednic) cunoaște clubul, atmosfera de aici. Nu mai sunt meciuri ușoare în Liga 1. Ne așteaptă meciuri dificile în acest an, dar următorul este cel mai important.” a declarat antrenorul lui CFR Cluj, Andrea Mandorlini, înaintea partidei.

Cele două echipe s-au mai confruntat de 29 de ori în principala competiţie internă, de 13 ori au câştigat clujenii, de 10 ori s-au impus arădenii, iar alte şase partide s-au terminat la eglitate. Ultima întâlnire dintre CFR și UTA în campionat a avut loc pe 21 iulie 2023, într-un UTA Arad – CFR Cluj 1-3, printre marcatori numărându-se G. Cooper pentru gazde și respectiv D. Bîrligea, C. Carp (autogol) şi E. Yeboah pentru echipa oaspete.

Fostul antrenor al CFR-ului, Mircea Rednic i-a întâlnit pe clujeni de 17 ori ca adversari contabilizând 5 victorii, 3 remize și 9 înfrângeri. Timpul petrecut de ”Puriu” pe banca clujenilor nu a fost unul îndelungat, acesta strângând doar 4 meciuri la comanda trupei din Gruia în debutul sezonului 2013-2014.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza