Delegație română în Albania și Muntenegru. O școală cu predare în română și aromână va fi inaugurată în Albania

by Cristina Mihaila

În perioada 22-27 septembrie 2021, Camera de Comerț Bilaterală România-Albania organizează o misiune economică în Albania și Muntenegru.

În componența delegației Camerei de Comerț Bilaterale România-Albania sunt reprezentanți ai companiilor din domeniul IT&C, turism, construcții, comerț, transporturi și protecția mediului.

Dintre companiile din domeniul IT&C enumeram:

Pure Storage – Vendor de tehnologii de stocare si protective a datelor

Temperfield – Integrator de tehnologii avansate

Kampos Group Telecom – Solutii de telecomunicatii

Symme3d Manufacturing – Centru de cercetare si productie de echipamente originale pentru manufactura aditiva

SensyTouch – Producator de sisteme multi-touch

Totodată participă repezentanți ai Universității Danubius Galați, MDA ENGINEERING, I2 Environmental Analysis S.R.L., UGIR 1903, Pleiade Mamaia.

În timpul misiunii economice, membrii delegației vor participa la invitația primită din partea Fundației ,,NICOLAE IORGA” a aromânilor din Albania, la inagurarea școlii ”10 MAI 1905” din Selenice, regiunea VLORA, prima școală din Albania cu predare în aromână și în limba română.

Delegația Camerei de Comerț Bilaterale România Albania va face donații pentru noua școală, constând în echipamente și sisteme IT puse la dispozitie de companiile mai sus amintite.

Delegația română va avea întâlniri cu primarul din Vlora și cu primarul din Tirana, pentru prezentarea unor soluții SMART CITY în vederea dezvoltării unor posibile colaborări. Totodată avem programate întâlniri cu oameni de afaceri albanezi pe diverse domenii.

Împreună cu ambasada română din MUNTENEGRU, vom participa la întâlniri cu reprezentanții Camerei de Comerț din Muntenegru, precum și la întâlniri cu mediul de afaceri din Muntenegru. Vor fi efectuate vizite la diverse obiective economice în vederea stabilirii unor relații comerciale.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Albania: s-a deschis o școală românească pentru comunitatea aromână din Selenicë. INTERVIU cu Pano Bakalli – România Breaking News – RBN Press 26/09/2021 - 08:47

[…] Iorga”, sprijinită cu fonduri din mediul privat. Datorită unor companii de IT reprezentate în misiunea economică română din Albania și Muntenegru, școala a fost dotată cu aparatură modernă (de exemplu, o firmă din Timișoara a donat o […]

Raspunde

Comenteaza