Delegația echipei de fotbal clujene ”Unirea Dej” s-a adăpostit durata masivului cutremur din Turcia! 912 persoane au decedat iar 5.393 au fost rănite

by Christian Suciu

Reprezentanții și jucătorii echipei clujene de fotbal Unirea Dej s-au declarat în siguranță în urma uriașei calamități a cutremurului de 7.8 grade pe scara Richter ce a lovit sudul Turciei și zone din Siria, Liban, Grecia, Israel și în Cipru. Echipa clujeană își desfășura cantonamentul în Antalya la momentul cataclismului.

” FC Unirea Dej informează că delegația clubului nostru, aflată în Turcia, este în siguranță, iar stagiul centralizat de pregătire va continua conform programului. Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit, azi, sudul Turciei, fiind urmat de 42 de replici. Seismele s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar și în Siria, Liban, Grecia, Israel și în Cipru.” au comunicat pe pagina de Facebook, reprezentanții clubului clujean.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a comunicat că Ambasada României a început procedurile de aducere în țară a nouă studenți români și un profesor coordonator, aflați în Turcia prin programul ”Erasmus” chiar în localitatea Kahraman Maraș, afectată de cutremurul devastator. Cele 10 persoane vor fi aduse în țară în cursul zilei cu aeronava a RO-USAR , potrivit unui comunicat al Guvernului:

” Ca urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis trimiterea unei echipe RO-USAR, personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU, în Turcia, țara puternic afectată de cutremurul de noaptea trecută.

Sprijinul oferit de statul român a fost acceptat de autoritățile turce, precizând, totodată, că echipele de salvatori ale IGSU, împreună cu echipa medicală SMURD București (parte integrantă a INSARAG), alături de personalul Forțelor Aeriene Române din cadrul MAPN, sunt deja pregătite pentru desfășurarea acestei misiuni de sprijin.” se arată în comunicatul Guvernului României.

Conform celui mai recent update, numărul morților a ajuns la 912 persoane și 5.383 de răniți dintre care 386 au fost raportate în regiunile siriene potrivit Biziday.ro.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza