Decizii de ultima ora! Se redeschid restaurantele, teatrele si cinematografele, dar evenimentele private sunt complet interzise

by Cristina Mihaila

Comitetul pentru Situații de Urgență a decis in aceasta seara prelungirea cu 30 de zile a starii de alerta, dar si noi masuri privind limitarea raspandirii virusului. Printre acestea, interzicerea totala a evenimentelor private, la nivel național, până la scăderea cazurilor de coronavirus. In schimb, restaurantele și teatrele se redeschid, dar numai în localitățile cu incidență mai mică de 3 la mia de locuitori a bolii și la capacitate limitată.

In plus, masca devine obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, în localitățile în care incidența epidemiei depășește trei cazuri la mia de locuitori.

Principalele masuri:

  • Teatrele, cinematografele, restaurantele, cafenelele vor funcționa cu capacitatea de 50%, în localitățile unde incidența e sub 1,5 la mia de locuitori. În localitățile în care incidența e între 1,5 și 3 la mie, vor funcționa la capacitate de 30% și cu limitarea programului. Unde se depășește incidența de 3 la mie, activitatea rămâne sistată;
  • Evenimentele private (nunți, botezuri) sunt interzise pe plan național, pâna la reducerea cazurilor de coronavirus.
  • Tot personalul care lucrează în centrele pentru persoane în vârsta se va testa o dată pe săptămână prin DSP-uri.
  • Prelungirea stării de urgență cu 30 de zile, începând cu 30 octombrie
  • În localitățile în care incidența e sub 3 la mie e obligatorie purtarea mășii în toate zonele aglomerate, inclusiv în cele pietonale, în zonele de așteptare.
  • Când e depășită incidența de 3 la mie, masca e obligatorie în TOATE SPAȚIILE (incluisv deschise

Te-ar putea interesa si

Comenteaza