De mâine, la terase doar cu buletinul. Specialiștii atrag atenția cu privire la prelucrarea datelor

by admin

Cu siguranță așteptați cu nerabdare redeschiderea teraselor. Atenție însă, să nu vă uitați acasă buletinul. Accesul pe o terasă nu va putea fi permis decât în anumite condiții. Acestea sunt trecute în ordinul comun 966/2020, patronii de terase fiind obligați să dețină un registru în care vor fi trecuți toți clienții. Astfel, articol 4, litera L, din prezentul ordin prevede: ”existența unui registru de evidență a rezervărilor clienților, astfel încât, în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul clienților unității de alimentație, să existe date concrete pe baza cărora să poată fi efectuată ancheta epidemiologică”. Acest registru trebuie să conțină toate datele persoanei care a stat la masa respectivă, seria și numărul de buletin, numele, adresa și perioada în care a petrecut pe terasa respectivă. Înainte de a i se lua comanda, clientul este pus să semneze un formular care îi garantează protecția datelor personale.

Specialiștii atrag atenția la prelucrarea datelor cu caracter personal

Intrucât agenții economici vor colecta date cu caracter personal în registre publice, specialiștii recomanda prudență atunci când vine vorba de prelucrarea datelor cu caracter personat deoarece amenzile sunt extrem de mari.

,,Deși obligația implementării procedurilor interne privind datele cu caracter personal ale clienților și angajaților a fost instituită încă din 25.05.2018, un număr foarte mare de baruri, terase și restaurante nu au implementat aceste proceduri GDPR. Astfel, fără implementarea unor astfel de reguli interne , comercianții (scuzați formularea arhaică, sancționată de Codul Civil) se expun riscului unor amenzi foarte mari din partea Autoritații Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau a unor litigii cu persoanele fizice ale cărăror date le prelucrează. Vă dorim succes tuturor celor care mâine deschideți terasele, dar atenție la GDPR sau regulamentul privind protecția datelor cu caracter personal! ,, a precizat avocatul Ciprian Paun, într-o postare pe Facebook.

A

Te-ar putea interesa si

Comenteaza