De luni, românii se pot imuniza împotriva COVID-19 și cu o a patra doză de vaccin

by admin

Cei care doresc se vor putea imuniza împotriva COVID-19 și cu o a patra doză de vaccin, a anunțat astăzi Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerul Sănătății și coordonatorul CNCAV. A patra doză va fi administrată începând de luni, 16 mai, celor care au făcut doza trei cu minim 4 luni înainte.

„Așa cum se întâmplă deja în Statele Unite ale Americii, și în România, începând de săptămâna viitoare va putea fi făcută, la cerere, doza patru de vaccin împotriva COVID-19. Și pentru că am primit în ultima perioadă multe întrebări cu privire la acest subiect, iată ce trebuie să știm:

– Pot face a patra doză persoanele de peste 18 ani care au fost vaccinate cu trei doze de vaccin împotriva COVID-19 de tip ARN mesager.

– A patra doză poate fi făcută cu produsul Comirnaty – Pfizer BioNTech, la minim 4 luni de la efectuarea dozei trei de vaccin. Asta înseamnă că cei care s-au vaccinat cu a treia doză înainte de jumătatea lunii ianuarie pot face și doza patru, dar doar dacă își doresc.

– Persoanele care solicită vaccinarea cu a patra doză se vor adresa direct centrului de vaccinare și cabinetelor medicilor de familie, cu înregistrarea datelor privind vaccinarea direct în Registrul Electronic Național al Vaccinurilor. Nu este nevoie așadar de programare prin platformă”, a scris Andrei Baciu pe rețelele de socializare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza