De ce nu intră oamenii bine pregătiți în partide?

by admin

Întrebarea am primit-o eu și colegii mei într-una din serile trecute în emisiunea România te privește de pe LOOK PLUS de la un important lider politic din Cluj. Domnia sa spunea că de-a lungul vremii a reușit să convingă doar două persoane din afara vieții politice să se implice, altfel profesorii, inginerii, medicii, profesioniștii, indiferent de domeniul în care activează, fug de politică de teama etichetării.

Într-o bună măsură teza se verifică. În schimb, toți acești oameni, la fel ca alții care fac muncă onestă de partid, au motive reale să se îndepărteze de activismul politic. Pentru că:

– selecția cadrelor în organizații se face, de multe ori, în funcție de nevoile și doleanțele șefului de la centru;

– în multe momente alegerile în organizațiile politice au câștigătorul cunoscut dinaintea startului;

– pe listele de alegeri pentru consiliu local, consiliu județean, într-o manieră covârșitoare, selecția se face în raport de influența grupurilor din interior, se ține seama de omul cui ești în partid;

– în foarte multe cazuri șefia unui deconcentrat a devenit o sinecură, în diverse funcții de responsabilitate județeană pot apărea indivizi sau individe cu o calificare îndoielnică, cu prestații publice la limita rușinii;

– de multe ori pentru alegerile parlamentare, partidele, în teritoriu, se trezesc cu trimișii eligibili ai centrului…

Și mai putem enumera cu alte exemple care îi nemulțumesc nu doar pe profesioniștii din afara partidelor ci și pe mult huliții lipitori de afișe onești ai partidelor.

Tabloul este unul universal pentru partidele din România. Probabil sunt și excepții! Dar pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, li s-a dat o etichetare! 

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

citat2014 21/05/2020 - 17:02

“… Partidele politice sunt STRUCTURILE MAFIOTE cel mai bine organizate din Romania. O persoana independenta si capabila nu poate intra in aceste structuri fara sa fie imediat ejectata. Aceste partide au perpetuat sistemul de FURT din Romania. In acest moment, 80% din banul public se fură. Nu avem legi ce sa stopeze coruptia (…) institutiilor statului ce ACTIONEAZA LA COMANDA STRUCTURILOR MAFIOTE care sunt PARTIDELE POLITICE”, (!) a zis Viorel Catarama, la Realitatea TV iunie 2014.

Raspunde

Comenteaza