De astăzi se majorează baza de calcul a indemnizației de șomaj și a altor stimulente pentru creșterea forței de muncă

by Christian Suciu

ANAF-ul va aplica noi măsuri pentru stimularea forței de muncă și creșterea gradului de ocupare a acesteia în acord cu prevederile legii 76/2002 potrivit căreia de la 1 martie indemnizația de șomaj va crește cu 5,1% începând din data de azi

Prin aplicarea noii valori a Indicatorului Social de Referință (ISR), indemnizația de șomaj va crește de la 375 de lei la 394 de lei. De asemenea adolescenții cu vârste de peste 16 ani care se înregistrează în termen de 60 de zile la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și se angajează cu normă întreagă pentru 12 luni vor avea parte de o primă de inserție de 1576 de lei față de 1500 de lei. Totodată, subvenția acordata angajatorilor de inserție pentru încadrarea tinerilor cu risc de marginalizare sociala cu care s-au încheiat contracte de solidaritate se va mări până la maximum 2.102 lei liita veche fiind de 2000 de lei, în timp ce subvenția acordată angajatorilor pentru stimularea încadrarii elevilor și studenților pe perioada vacanțelor se mărește de la 250 la 262 lei.

Majorarea ISR va avea loc de acum în luna martie a fiecărui an cu rata medie anuală a inflației, potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică (INS).

Te-ar putea interesa si

Comenteaza