David Popovici se întrece astăzi pentru o nouă medalie în Finala Campionatului Mondial la 100 de metri

by Christian Suciu

David Popovici a reușit în cursul zilei de ieri calificarea în finala Campionatului Mondial de Natație din Ungaria la proba de 100 de metri stabilind un nou record la juniori de 43,13 secunde. Timpul scos de Popovici este la 22 de sutimi de recordul all-time al lui Cesar Cielo, stabilit în 2009.

Românul a devenit principalul favorit la câștigarea probei după retragerea lui Caleb Dressel în semifinalele competiției. Băiatul de 17 ani se va întrece pentru medalia de aur astăzi de la ora 19:22 iar cursa va fi transmisă de către televiziunea publică. La proba de 200 de metri lui Popovici i-au trebuit doar 1 minut și 43 de secunde pentru a stabili un nour record mondial.

”De ce să ne oprim aici dacă ne-a mers aşa de bine? De ce să nu continuăm şi să vedem care este adevăratul potenţial, cel puţin zilele acestea? Nu m-a consumat foarte mult proba de luni, am avut o noapte ceva mai grea, de la oboseală, entuziasm. 

Am dormit mai greu, a trebuit să mă trezesc devreme, având în vedere că a fost a doua probă de dimineaţă, însă m-am descurcat, m-am mobilizat şi mâine urmează ultima mea probă din concurs.

Dimineaţă m-am reconectat simplu, m-am spălat pe faţă şi am tras draperia pentru că aş mai fi dormit două-trei ore. Am avut mare grijă cu medalia, am primit şi o cutie, nu-mi venea să o pun în buzunar sau la gât. 

Nu-mi place să mă plimb cu medaliile de gât, nu mi-a plăcut niciodată, iar acum e în siguranţă, gata să fie expusă pe undeva, prin cameră, chiar dacă încă nu am nimic expus. Reprezintă dovada că sportul românesc poate aduce un campion mondial şi la înot.” a fost discursul umil lui Popovici după câștigarea medaliei de aur la proba de 200 de metri.

sursa:primasport.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza