David Popovici a cucerit aurul la Campionatele Mondiale de Natație! Este primul român campion mondial la natație!

by Christian Suciu

Înotătorul român David Popovici a câștigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de Natație la proba de 200 m liber. Românul a scos un timp record în istoria competiției 1 min și 43 de secunde 21/100. Tânărul de 17 ani este primul român din istorie ce a câștigat aurul la o asemenea competiție.

”Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. Acum voi merge să mă refac şi voi fi gata pentru proba de 100 de metri.” a transmis proaspătul Campion Mondial pentru GSP, în urma câștigării titlului mondial.

sursa:primasport.ro

Înainte de plecarea la Budapesta discursul tânărului înotător a fost unul plin de modestie.

”Nu ştiu exact ce aşteptări am, însă ştiu că o să fie un concurs extrem de putrernic, la fel de puternic precum au fost şi Jocurile Olimpice. De abia aştept să concurez alături de Robert Glinţă şi să reprezentăm România

Nu e suficient să fiu doar rapid, trebuie să fiu calculat, echilibrat şi trebuie să avem o strategie de cursă inteligenţă, pe care să o discutăm înainte.

Să fiu cât mai aproape de o medalie şi să începem sezonul competiţional din vara asta, care este foarte greu, să-l incepem cu bine.

(n.r. – Ce ar însemna o clasare pe podium?) Ar însemnna să mă apropii de visul meu de a deveni cel mai bun din lume. Sunt sigur că dacă aş deveni campion mondial, nu mă voi putea opri acolo şi aş vrea să depăşesc chiar şi acea treaptă.” a transmis David Popovici înaintea Campionatelor Mondiale de la Budapesta.

sursa:primasport.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza