Dacian Cioloș, propunerea președintelui Iohannis pentru funcția de prim-ministru: “Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide”

by admin

Președintele USR a postat un mesaj pe pagina de Facebook, în care a anunțat că partidul pe care îl conduce este pregătit pentru o asemenea responsabilitate.

Astăzi au avut loc consultări între partidele parlamentare și Klaus Iohannis, în urma cărora șeful statului a decis să îl desemnez pe Dacian Cioloș drept candidat pentru funcția de premier al României.

Postarea integrală de pe Facebook:

”Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern.

Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice.

Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern.

Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza