Cutremure Turcia: 2.921 de morţi şi 15.834 de răniţi, conform celui mai recent bilanţ

by Oana Spiru

Cutremurele violente care au zguduit luni sud-estul Turciei au provocat 2.921 de morţi şi 15.834 de răniţi, a anunţat marţi dimineaţă Afad, organismul public de gestionare a dezastrelor din Turcia, transmite AFP.

Conform agerpres.ro, noul bilanţ ridică numărul total al morţilor din Turcia şi Siria la 4.365. 

Ministerul Sănătăţii, împreună cu Universităţile de Medicină şi Farmacie, mobilizează profesioniştii din domeniu care doresc să ajute ca voluntari în constituirea unor echipe medicale care să fie disponibile pentru deplasare în zonele afectate de cutremurele din Turcia.

“Ministerul Sănătăţii, împreună cu Universităţile de Medicină şi Farmacie, mobilizează profesioniştii din sănătate care doresc să ajute ca voluntari în constituirea unor echipe medicale care să fie disponibile pentru deplasare în zonele afectate. Totodată, a fost organizată o campanie de donare de sânge pentru victimele cutremurului care au nevoie de transfuzii. Sunt pregătite medicamente şi materiale sanitare care pot fi puse la dispoziţia autorităţilor turce”, scrie într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, imediat după producerea cutremurului care a afectat grav comunităţile din Turcia şi din nordul Siriei, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a luat legătura cu ambasadorul Republicii Turcia în România, Ozgur K. Altan, pentru a-şi exprima solidaritatea şi pentru a oferi un sprijin imediat.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii este în legătură cu ambasada României la Ankara pentru eventualele solicitări şi pentru asigurarea evaluării medicale şi a consilierii psihologice pentru studenţii români care sunt repatriaţi din regiunea afectată.

Mai multe informaţii despre înscrierea medicilor şi asistenţilor medicali ca voluntari şi despre locaţiile pentru donarea de sânge destinat victimelor cutremurului se găsesc la www.ms.ro.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza