Cum va arăta primul autobuz electric produs în România

by Cristina Mihaila

O compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane pregătește lansarea pe piață a autobuzului electric UpCity. În momentul de față se lucrează la realizarea unui prototip care va fi prezentat în formă finală la începutul lunii mai. Prototipul este în proces de omologare la nivel european.

Potrivit producătorului, autobuzul electric va avea 83 locuri, 25 (+1) pe scaune, podea joasă, 3 uși și o autonomie de 200 km, ce poate fi  extinsă până la 360 de kilometri. UpCity este prevăzut cu podea joasă, intrarea joasă asigurând un confort sporit pentru călătorii de diferite categorii de vârstă, dar și accesul facil pentru copii și pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

În ceea ce privește motorul, este un motor sincron cu magnet permanent dezvoltat de DANA Prestolite. Sistemul de frânare este definit de experții de la WABCO, sistemul de climatizare încorporează tehnologia Valeo iar sistemul de direcție este marca BOSCH. Toate aceste tehnologii reunite garantează un autobuz urban propulsat complet electric, inovator, sigur pentru șofer și pasageri, capabil să răspundă provocărilor în traficul orașelor mai mari sau mai mici, precizează producătorii.

“Strategia de inovare demarată o dată cu producția primelor produse ale ATP Trucks ne-a consolidat poziția pe piața din România. Căutăm să identificăm parteneri în țară ale căror produse să fie integrate în sistemele noastre de mobilitate. Dacă prin tot acest proces putem asigura creșterea economiei naționale, locuri de muncă bine plătite la noi acasă și produse finite competitive și cerute în piață, cred că avem cu toții de câștigat.” a declarat dl Mircea CIRȚ, Președintele ATP Group.

Lansarea pe piața din România a ATP Bus UpCity este estimată pentru luna mai iar distribuţia se va realiza prin ATP Motors.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza