Cum se simte bolnavul de coronaviurus internat la Cluj

by admin

Cele două persoane diagnosticate cu virusul COVID-19, care sunt internate în continuare în unităţi spitaliceşti de specialitate din Cluj-Napoca şi Timişoara, au stare bună de sănătate, fără febră, potrivit Grupului de Comunicare Strategică

În centrele de la Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca au fost analizate şi alte probe de la persoane care s-au întors din ţările afectate sau au avut contact cu persoane posibil purtătoare ale virusului, însă toate au ieşit negative.

„În ţara noastră, până în prezent, trei persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care o persoană a fost declarată vindecată după ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative”, expilcă reprezentanții grupului.

La nivel naţional sunt în carantină în centre instituţionalizate 52 persoane, iar 8.167 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

„Le recomandăm cetăţenilor care sunt monitorizaţi la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spaţiile stabilite şi să păstreze permanent legătura cu autorităţile sanitare din zona în care se află”, precizează aceștia.

În cursul zilei de duminică, la TelVerde dedicat informării despre noul Coronavirus s-au primit 646 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă şi cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecţiuni.

Totodată, la numărul unic pentru preluare a apelurilor de urgenţă 112 au fost primite 80 apeluri. Atât numărul apelurilor la TelVerde, cât şi numărul apelurilor la 112 au scăzut faţă de zilele trecute.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza