UPDATE: Cum se simt cei doi pacienți cu coronavirus internați la Cluj. Zeci de probe testate au ieșit negative

by admin

UPDATE: La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj au fost testate în cursul zilei de luni 22 de probe, de la pacienți suspecți de a fi infectați cu COVID-19 (2 pacienți din Cluj, 19 din Bihor și unul din Hunedoara). În toate cele 22 de cazuri infecția cu coronavirus a fost infirmată.

Se înmulțesc cazurile de infecție cu COVID-19 în România. 15 persoane au fost confirmate până acum cu noul coronavirus și se află internate în diferite clinici din țară. Doi dintre pacienți, unul din Maramureș și unul din Mureș, sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj- Napoca.

Medicii spun că starea celor doi este bună. Primul pacient prezintă o stare ameliorată și va fi din nou test în cursul zilei de marți. Celălalt pacient, o femei în vârstă de 70 de ani din județul Mureș prezintă o stare bună, fără elemente de gravitate.

În județul Cluj nu există persoane aflate în carantină, dar 600 de persoane se află în izolare la domiciliu. De asemenea, 61 de clujeni au ieșit din izolare, după ce, timp de 14 zile, nu au prezentat simptomele infecției cu coronavirus.

După ce numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 a crescut în ultimele zile, autoritățile au decis suspendarea, timp de două săptămâni, a tuturor zborurilor către și dinspre Italia. Aceasta în condițiile în care toate cazurile confirmate până acum în România au ca sursă Italia, iar în Peninsulă situația s-a agravat. De asemenea, autoritățile fac apel la cetățenii care vin din alte țări afectate să nu mintă și să declare traseul avut.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza