Cum s-a desfășurat admiterea la UMF pe timp de pandemie

by admin

Universitățile de Medicină și Farmacie din țară au afișat rezultatele la admiterea din acest an. Anul acesta a fost un examen desfășurat în condiții speciale din cauza pandemiei de COVID-19. La Cluj-Napoca tinerii au dat duminică examenul cu măști de protecție în peste 30 de săli special amenajate.

Candidații au așteptat cu sufletul la gură afișarea rezultatelor.

„Subiectele au fost accesibile. La chimie a fost puțin mai greu decât la biologie. Organizarea a fost impecabilă de la intrare până la ieșire. S-a evitat îmbulzeală de la intrarea în amfiteatru, au fost foarte bine organizați”, spune un viitor student.

La medicină generală au fost 318 locuri la buget, două locuri speciale și 60 de locuri la taxă. Ultma medie de intrare la buget a fost 7,86, iar la taxă 7,53.

La asistență medicală generală au fost scoase la concurs 100 de locuri, 58 la buget, 2 locuri speciale și 43 la taxă. Ultima medie la bugbet a fost 8:97, iar la taxă 8:15

La medicină dentară s-au scos tot 100 de locuri, 81 la buget, două locuri speciale și 17 la taxă. Ulima medie la buget a fost 7.05, iar taxă 7.03.

La Farmacie au fost 150 de locuri, 79 la buget, 1 loc special și 45 la taxă + 25 locuri la secțiunea „români de pretutindeni”. Ultima medie la buget a fost 5.22, iar la taxă este un singur student.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza