Cum rămâne cu pensiile? Președintele Asociației Bătrânilor Cluj: „Legea se aplică, nu se comentează”

by admin

Ludovic Orban a declarat zilele trecute că majorarea pensiilor era greu de făcut chiar și într-o situație economică favorabilă, iar acum, când România este într-o criză care a afectat atât veniturile la buget, creșterea pensiilor cu 40% nu poate fi susținută financiar.

„Vom crește pensiile, procentul nu îl voi prezenta public decât atunci când vom avea finalizate toate aceste evaluări, analize”

Peste 2 milioane de români primesc în jur de 700 lei pensie pe lună. Ioan Constantinescu, unul din fondatorii Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor Cluj susține că majorarea valorii punctului de pensie cu 40% nu poate fi pusă în discuție de vreme ce există o lege publicată în Monitorul Oficial.

„În această situație legea se aplică, nu se comentează. Prevederile legii 127 din 2019 au fost subiect de baza la elaborarea proiectului de buget pe anul 2020. Mai concret, s-a cerut la susținerea proiectului de buget majorarea deficitului în PIB cu 2%, condiției pentru îndeplinirea prevederii Legii 127. Acest lucru a fost acceptat de Parlament. Legea aceasta nu s-a votat într-o noapte. Nu poate fi dată la o parte o lege organică, rod al unei munci însemnate a sute de specialiști, chiar dacă admitem că ea poate fi îmbunătățită.

În loc de soluții menite să asigure executarea legii aflăm că legea nu este sustenabilă. Guvernanții se întrec să ne spună <nu se poate aplica legea> în loc să ne spună ce face Guvernul pentru îndeplinirea atribuțiilor sale. Ce spune acum domnul Prim-ministru, puteau fi subiecte de discuție admise în 2019, nu acum. Îi cerem domnului prim-ministru să își respecte jurământul rostit”, declară pentru Servus Cluj, Ioan Constantinescu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza