Cum asociem mâncarea cu vinul potrivit? Clujenii pot descoperi conceptul “Wine pairing”

by Cristina Mihaila

Plăcerea de a degusta un pahar de vin nu trebuie să se rezume la savoarea licorii. Oricât de aromat, un vin bun este și mai bine pus în valoare dacă este consumat alături de o gustare sau un desert atent selectat. Specialiștii spun că acest proces al ”potrivirii” vinului cu diverse mâncăruri, fie ele gustări reci, feluri principale sau deserturi, are rolul de a potența aromele. Conceptul se numește wine pairing și a pătruns relativ recent la noi, dar devine tot mai popular.

Clujenii au ocazia să experimenteze acest concept în cadrul unui eveniment special susținut de Chef Cezar Munteanu, care deține propriul restaurant în București. Pe 20 mai, pasionații de experiențe gustative sunt invitați la restaurantul Inizio, de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, la o seară de ”Tasting Menu și Wine Pairing”, o călătorie culinară printr-un meniu special creat de Chef Cezar Munteanu și o selecție de vinuri de la crame premium. Potrivit organizatorilor, meniul va cuprinde:

  • Amuse bouche: Cappuccino din busuioc cu spumă din lapte de capră & pudră de roșii
  • Gustare rece: Torchon de foie gras, dulceață de citrice, crocant pain d’epices
  • Pește: Pește undițar umplut cu file de anchois, spumă de mămăliga cu brânză de capră & sparanghel natur
  • Fel de bază: Mușchi de vițel gătit domol în plante aromatice, jus de ciuperci și trufă neagră, pastârnac și morcovi noi, gătit în unt și stevia rebaudiana
  • Desert: Mousse au chocolate. Crocant din nuci, sos de cafea și ciocolată

La fiecare preparat este recomandat la degustare un pahar de vin, selectat special de Chef Cezar Munteanu, o selecție specială de la Crama Ricchi din Nordul Italiei.

Doritorii trebuie să-și facă o rezervare la numărul de telefon: 0744-313.946.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza