Cum a debutat a două etapă de vaccinare la Cluj. Localnicii din zona de munte nu vor să se vaccineze

by Oana Spiru

Chiar dacă platforma națională de programare pentru vaccinarea anti-COVID-19 a avut din nou probleme, la centrele de vaccinare din Cluj lucrurile s-au desfășurat în condiții normale, iar oamenii s-au prezentat în funcție de programarea pe care au făcut-o.

Dr. Laura Nedeș, șef coordonator la centrul de vaccinări școala „Ion Creangă”, susține că mai apar probleme la scanarea de buletin.

„Vă invităm să vă programați la vaccinare la centrul nostru. Vaccinarea a debutat astăzi foarte bine, programările s-au respectat. A fost o cădere de rețea, dar și-a revenit. Am introdus datele manual, deci totul este ok”, spune medicul Laura Nedeș.

Unii cetățenii din comunele Clujului sunt deschiși pentru a se vaccina în timp ce alții nici nu vor să audă de această metodă de prevenție.

Locuitorii comunei Chinteni așteaptă să se deschidă centrele de vaccinare din localități pentru a se putea vaccina. Conform primarului comunei Chinteni, Lucia Suciu, aproximativ 70% din populația comunei se va vaccina. Totodată, primarul comunei Mărișel susține că în zona de munte oamenii nu vor să se vaccineze mergând pe ideea că sunt mai protejați datorită zona în care se află.

„Nu prea se programează pentru că nu îi interesează. Spun că nu vor să se vaccineze pe motiv că aici la munte riscul să se infecteze este mai mic”, ne-a spus primarul comunei Mărișel, Viorel Ghic.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

ion 18/01/2021 - 17:20

Si normal ca nu ii intereseaza daca la televiunile fostilor puscariasi sunt promovati cei care instiga sa nu se poarte masca adica sosoaca si altii

Raspunde

Comenteaza