Cu teză sau fără teză în acest an școlar? Evaluarea online, liber la fraudare

by Oana Spiru

Elevii ar putea fi scutiți de tezele din acest semestru. La Cluj, elevii, părinții și profesorii au fost întrebați de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, printr-un chestionar, despre“oportunitatea susținerii tezelor și a simulării examenelor naționale în acest an”.

Atât profesorii, cât și reprezentanții elevilor sunt de părere că teza din acest semestru ar trebui eleminată având în vedere riscul de furt dacă aceasta va fi online cât și riscul de infectare cu Covid-19 dacă o vor susține la clasă.

„E destul de dificil de susținut în perioada aceasta. În varianta aceasta online profesorul nu are nicio siguranță că elevul nu copiază, iar elevii nu sunt pregătiți psihic pentru teze, examene, simulări”, ne-a spus Andreia Chiorean, elevă la Colegiul Tehnic Ana Aslan.

Atât elevii cât și profesorii sunt de părere că elevii nu vor susține tezele în acest semestru.

„La mine la școală doamna profesoara de limba română ne-a spus că după cum vede ea situația consideră că nu se vo da deloc teze anul acesta”, mai spune Andreia Chiorean.

În urmă cu câteva zile, Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că tezele ar putea fi eliminate în acest an școlar. Aceasta a spus că o decizie în ceea ce priveşte susţinerea tezelor din acest an şcolar va fi luată în urma unor evaluări făcute de specialiştii din minister şi după consultarea cu sindicate, părinți, elevi.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza