Cadouri de Paști pentru angajați. Firmele pot oferi până la 300 lei, neimpozabili

by Christian Suciu

Cu ocazia Paștelui firmele pot acorda angajaților cadouri de până în 300 de lei în parte fiecărui angajat fie că este vorba despre bani numerar sau tichete cadou oferite de angajatori. Potrivit articolului 76 alin. 4 al Codului Fiscal , aceste cadouri oferite pot constitui sume neimpozabilie:

” Următoarele venituri nu sunt impozabile, in ințelesul impozitului pe venit:
a) ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru bolile grave si incurabile, ajutoarele pentru dispozitive medicale, ajutoarele pentru naștere/adopție, ajutoarele pentru pierderi produse in gospodăriile proprii ca urmare a calamităților naturale, veniturile reprezentând cadouri in bani si/sau in natura, inclusiv tichete cadou, oferite salariaților, precum si cele oferite pentru copiii minori ai acestora, contravaloarea transportului la si de la locul de munca al salariatului, contravaloarea serviciilor turistice si/sau de tratament, inclusiv transportul, pe perioada concediului, pentru salariații proprii si membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariații proprii sau alte persoane, astfel cum este prevăzut in contractul de munca sau in regulamentul intern.
Nu sunt impozabile nici veniturile de natura celor prevăzute mai sus, realizate de persoane fizice, daca aceste venituri sunt primite in baza unor legi speciale si/sau finanțate din buget, cu excepția îndemnizatiilor de vacanta acordate potrivit legii.
In cazul cadourilor in bani si/sau in natura, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori, veniturile sunt neimpozabile, in măsura in care valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte, cu fiecare ocazie din cele de mai jos, nu depașeste 300 lei.”

sursa:fiscalitatea.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza