Cu masca pe față. Dejenii respectă regulile de teama infectării

by Cristina Mihaila

Imediat ce ies din casă, locuitorii din Dej, aflat la 60 de kilometri distanță de Cluj-Napoca, sunt obligați să își acopere fața cu masca de protecție. Indiferent că stau doar în fața blocului ori se plimbă prin zone retrase. Aici, numărul cazurilor de îmbolnăviri a crescut simțitor în ultimele zile, iar astăzi a fost depășită rata de 2 cazuri la mia de locuitori. Deocamdată, măsura aplicării amenzilor pentru nepurtarea măștii în orice spațiu publice deschis este în discuție având în vedere faptul că decizia a fost luată doar de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Dar de teama infectării, oamenii preferă să se supună regulilor.

”Sunt de acord cu măsurile acestea luate și cred că ar fi trebuit luate mai repede. Mi se pare în regula ca cei care nu au mască să fie amendați”, spune un bărbat. ”Oamenii trebuie să învețe să fie responsabili, e în regulă”, spune altul.

Si medicii din Dej ii roaga pe locuitori sa fie responsabili, pentru ca situația să nu scape de sub control, mai ales că orașul nu are un spital COVID și toate cazurile sunt trimise în prezent la Cluj-Napoca.

“Fac apel la oameni să fie responsabili și să fie conștienți de faptul că măsurile anunțate sunt spre binele nostru, al tuturor”, recomandă managerul Spitalului Municipal Dej, Mihai Pandrea.

Tot aici, zilele trecute s-a luat si masura închiderii restaurantelor, barurilor și cafenelelor. De altfel, în tot județul Cluj este obligatoriu sa fie purtată masca de protecție în spații închise, la 100 de metri în jurul școlilor și în locurile aglomerate cum sunt piețe, bulevarde pietonale sau parcuri.

”Amenzile pot ajunge până la 2.500 de lei pentru nepurtarea măștilor. În acest moment, în Dej, școlile functionează după scenariul hibrid. In Cluj-Napoca pana acum s-au dat peste 30 de amenzi pentru nerespectarea purtării măștii în jurul școlilor, iar gradul de incidență se apropie de 1,5”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza