Cu ce salarii sunt atrași muncitorii români care au plecat spre Germania

by admin

Românii care au plecat astăzi spre Germania vor câștigă 5 mii de euro în 59 de zile!

Da, ați citit bine, nu este nicio greșeală de tipar. De aproape două săptămâni nemții, care sunt recunoscuți în toată lumea pentru plantațiile lor uriașe de sparanghel, sunt în pragul disperării. Sunt cei mai mari furnizori ai acestei legume, pe care ei o consideră aurul pământului. Au investit sute de mii de euro în instalații de încălzire subterană și de două săptămâni sparanghelul zace în ferme, pentru că nu are cine să îl culeagă.

Zeci de intermediari au dus astăzi muncitorii în aeroportul din Cluj-Napoca. Nu vorbim doar de câteva firme. Sunt în mare parte persoane care se bucură de încrederea germanilor și care au recrutat personal din toată țară. Un singur intermediar poate câștiga între 100 și 200 de euro pentru fiecare muncitor pe care îl duce în Germania la fermele de sparanghel. De pildă, în acest moment 60 de muncitori vor ajunge la o fermă din localitatea Erle.

Fermele sunt  cu circuit închis, românii nu ies deloc din incintă,  iar aprovizionările le fac nemții- de la hrană și medicamente la alte produse de strictă necesitate. Contractele de astăzi sunt încheiate pentru 59 de zile și un român va câștigă între 3 și 5 mii  de euro. Acolo sunt în acest moment alți mii de români care se tem pentru cei care vor intra pe porți începând de astăzi….

Iată și câteva localități de unde au plecat astăzi români spre Germania : Putna, Vicor, Brodina și Brăila!

Te-ar putea interesa si

Comenteaza