Criza forței de muncă din marile aeroporturi afectează și zborurile de la Cluj! David Ciceo:” Am avut întârzieri și de 2 ore”

by Christian Suciu

Directorul Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, David Ciceo, se așteaptă ca grevele din marile aeroporturi europene să afecteze în continuare zborurile de la Cluj până la finalul sezonului estival. Potrivit acestuia, lipsa forței de muncă cauzează întârzieri în marile hub-uri aeriene iar acestea se transmit mai departe în rândul aeroporturilor din Europa.

” Aproape zilnic avem un zbor dau doua anulate. Este o situație in toata Europa, sunt foarte multe întârzieri care se transmit mai departe de la marile hub-uri . Există o lipsă de personal în Europa, mă refer atât la piloți, cât și de personal la sol. Este și cazul României, noi stăm bine cu personalul dar întârzierile tot se transmit având in vedere problemele companiilor aeriene si a hub-urilor mari.

Avem întârzieri si de 2 ore, am avut zboruri anulate. Unul din principalele motive pentru aceste întârzieri și anulari îl constituie livrarea aeronavelor către companiile aeriene, toate companiile se așteptau să primească aeronave noi dar multe nu au mai apărut din cauza crizei din urma cu 2 ani.
Lucram cu companiile aeriene și cu agenții de handling, știm că este neplăcut pentru pasageri, îi rugăm să verifice cu o zi înainte zborul sau în dimineața dinainte de călătorie deoarece acesta poate fi modificat.
Au fost greve mari în Europa atât în Franța, cât și în Germania, posibil și in Belgia astfel că reverificarea orei este importantă.”, a transmis în cadrul emisiunii Prima News cu Ciprian Aron, directorul aeroportului cluejan.

Acesta consideră că traficul aerian se va menține unul ridicat până în luna octombrie, însă s-a arătat încrezător în capacitatea Aeroportului Internațional din Cluj-Napoca de a gestiona perioada dificilă.

” Vara traficul e cel mai aglomerat fiindcă sunt charterele turistice. Noi ne așteptăm din octombrie să nu mai existe aceeași presiune, foarte multe companii aeriene și avioane sunt alocate pentru zborurile turistice iar din acest motiv vara este o problemă mai mare.
Avem personal suficient și noi am reușit să mărim salariile corespunzător muncii. În perioada crizei nu am dat afară angajații iar acest fapt se vede.”, a mai adăugat directorul David Ciceo în cadrul emisiunii menționate.

Totodată, acesta susține că Aeroportul Internațional Cluj-Napoca va depăși în acest an traficul din 2019, ultimul dinaintea pandemiei, motiv pentru care printre obiectivele aeroportului se numără atât creșterea frecvenței curselor, cât și finalizarea lucrărilor de extindere a terminalului pentru plecări.

” Sperăm ca de anul viitor și noi sa mărim frecventele, să ducem companii regulate pentru a face față acestei cereri. Purtăm discuții cu WizzAir cu Lufthansa sau Turkish Airlines.Am trecut intr-adevar prin multe proiecte de dezvoltare.

Deja au început lucrările pentru extinderea terminalului plecări. Terminalele au fost proiectate pe vremea când aeroportul avea 200 de mii de pasageri. În 2019 am fost criticați ca erau prea mici și, într-adevăr, în acest moment sunt prea mici. În urma lucrărilor vom avea 7200 de metri pătrați de spații noi având și, în același timp, vom extinde și platforma cu 9000 de metri pătrați. Acesta este un proiect de peste 40 de milioane de euro, finanțat 50% din fonduri europene însă numai pentru ce finalizăm până in 31 decembrie. Întregul proiect ne așteptam să îl finalizam la finalul lunii martie 2024.” a declarat în cadrul emisiunii Prima News, directorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, David Ciceo.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza