Criză de locuri pe secțiile ATI în spitalele COVID din Cluj. Personalul medical e epuizat

by Cristina Mihaila

Cu o explozie a numărului de cazuri noi de infectare în ultimele zile, județul Cluj riscă să se confrunte cu o criză de locuri în spitalele dedicate COVID. Medicii spun că a crescut și numărul pacienților cu forme medii sau grave ale bolii, iar secțiile ATI sunt pline.

”Nu mai sunt locuri pe ATI și dacă se eliberează unul, imediat locul e ocupat de un alt pacient. Față de perioada de început a epidemiei, când majoritatea cazurilor erau asimptomatice, acum avem mai multe cazuri medii sau grave. Mai avem puțin și ajungem la capătul puterilor, personalul medical nu și-a putut lua concediu și lucrează la foc continuu din martie”, ne-a spus dr. Vasile Mureșan, managerul Spitalului de Pneumologie Leon-Daniello, unde sunt 5 paturi de Terapie Intensivă.

De altfel, directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu, a declarat pentru actualdecluj.ro că se așteaptă ca numărul de cazuri noi să continuă să crească în perioada următoare, dat fiind faptul că românii abia au revenit din concedii, a început școala și vin alegerile. Din acest motiv, triajul pacienților este mult mai strict și în funcție de gravitatea bolii, pacienții sunt lăsați acasă ori sunt trimiși către alte spitale suport.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza