Criză de locuri în spitale pentru bolnavii de COVID. Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj internează exclusiv pacienţi infectați cu SARS-CoV-2

by Oana Spiru

Numărul cazurilor de coronavirus creşte de la o zi la alta, iar situaţia devine tot mai complicată pentru pacienţi și medici. La Cluj nu mai sunt locuri libere pentru pacienții depistați cu COVID-19, iar spitalul de Boli Infecțioase a redevenit unitatea medicală doar pentru pacienții Covid. Potrivit managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj, toate paturile sunt ocupate de pacienți infectați cu Covid-19. Totodată, acesta susține că până în acest moment nu au ajuns persoane infectate după participarea la Untold.

„Toate paturile din spital sunt pentru Covid. Tot spitalul este cu destinație doar Covid și avem servicii de spital de zi pentru pacienții cronici, deocamdată. Nu mai sunt paturi libere. Au fost dimineață 2-3, numai atât. Ne bucurăm că deocamdată nu sunt semnale că din cauza Untold lucrurile s-au extins, dar nu se știe, nu avem nicio certitudine că nu vor fi cazuri mai multe. Momentan suntem în nota care există la nivel național”, declară managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj, Ioan Mureșan, pentru Servus Cluj.

Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca a avut cel mai mare procentul de supraviețuire, respectiv 98.4%, din toate spitalele din România care tratau exclusiv cazuri Covid.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza