Cristi Danileț: “Cel mai mic consumator de droguri din Cluj are 10 ani. Cel mai mic distribuitor are 12 ani”. Ce spune despre consumul de cannabis

by admin

Invitat în emisiunea Servus, Cluj!, judecătorul Cristi Danileț a vorbit despre traficul de droguri care a luat parcă și mai mare amploare în pandemie, deși oamenii nu prea au mai putut să circule ca înainte din cauza restricțiilor. Magistratul a subliniat faptul că cei care consumă sau distribuie droguri, se îndreaptă către darkweb pentru achiziționarea lor.

“Cel mai mic consumator de droguri are 10 ani în România și este din Cluj. Cel mai mic distribuitor de droguri din Cluj are 12 ani. Astăzi, tinerii își cumpără droguri prin intermediul darkweb-ului. După ce în pandemie s-a mai restrâns circulația noastră, internetul a fost utilizat la maxim. Trebuie să știți că, deși circulă legenda că nu putem fi identificați pe darkweb, oamenii legii sunt la fel de isteți. Eu sper că mai isteți decât infractorii. Totuși, acolo îi prindem doar o parte din cei implicați.

Chiar astăzi am avut în sală, un tânăr de 17 ani prins cu un pliculeț de 3 grame cu cannabis. Pentru că este elev și a recunoscut din prima fapt, iar pentru că nu avea niciun antecedent penal, procurorul a fost de acord să îi dea doar o sancțiune cu muncă în folosul comunității timp de 60 de zile și să îl țină într-o evidență specială. Eu am fost de acord cu această sancțiune, dar vă asigur că pentru cei care vând droguri copiilor nu avem niciun fel de milă”, a explicat judecătorul Cristi Danileț în cadrul emisiunii Servus, Cluj!.

Magistratul și-a exprimat părerea și despre zvonul asupra cannabis-ului, despre care se spune că ar avea proprietăți terapeutice: “Circulă legenda că, cannabis-ul ar avea nu știu ce proprietăți terapeutice. Vă rog să mă credeți că tinerii care vin la Untold nu sunt bolnavi. Ei nu de asta consumă droguri. Drogurile precum cannabis provoacă dependență. Avem la spitalul de psihiatrie din Cluj internați tineri dependenți de cannabis. Grijă mare, nu vă jucați cu sănătatea voastră psihică, dar nici cu liberatatea”, a încheiat Cristi Danileț.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Alina 14/12/2021 - 16:56

Legalizare și astfel se schimba interesul de a încerca “substanțe interzise”

Raspunde

Comenteaza