Cristi Balaj a comentat cazul jucătorului de la Botoșani ce a jucat cu simptome Covid: ”E riscant pentru jucător, pentru sănătatea lui dar și pentru adversar”

by Christian Suciu

Enriko Papa (28 de ani), mijlocaşul central al celor de la FC Botoşani, a jucat 76 de minute cu simptome de COVID-19 în meciul cu CFR, iar marţi, la o zi după joc, a ieşit pozitiv la testul PCR!Înaintea jocului, David Croitoru, Eduard Florescu şi Enriko Papa au acuzat o stare de slăbiciune, iar primul a mers la Marius Croitoru, tatăl său, şi i-a spus că nu poate să joace. Florescu şi Papa au intrat din primul minut, primul a ieşit la pauză, iar al doilea în minutul 76. Marţi, cei trei şi unul dintre membrii staff-ului tehnic al lui FC Botoşani au fost testaţi pentru detectarea COVID-19, iar rezultatul albanezului Papa a ieşit pozitiv, după cum anunţă Gazeta Sporturilor.

 ”Mi-e greu să vorbesc despre subiect, că au fost adversarii noştri şi nu aş vrea să acuz. Indiferent de echipă, când ar exista jucători care ar avea simptome similare cu cele ale COVID-19 şi nu ar fi testat jucătorul şi introdus pe teren, din punctul meu de vedere, e stare de inconştienţă.

E riscant pentru jucător, pentru sănătatea lui şi pentru adversari. Noi sperăm să nu avem jucători infectaţi din cauza acelui jucător. Important e să înţelegem ca la cel mai mic simptom să ne testăm.

Bineînţeles, şi cei vaccinaţi ar trebui testaţi. Toţi cu simptome trebuie testaţi. Fiecare club trebuie să-şi testeze jucătorii, o dau ca un sfat. Jucătorul respectiv, Papa, înţeleg că avea simptome, aici e gravitatea. I-au pus în pericol sănătatea şi am înţeles că şi David Croitoru avea simPtome. Toţi sunt copiii noştri. E o formă de respect faţă de echipele adverse.

La cât de uşor se ia, nu ar însemna că am luat acel virus de la acel jucător. Există şanse, când la fazele fixe jucătorii intră în contact, dar istoria şi realitatea ne arată că virusul poate fi luat de oriunde. Buş nu are COVID-19. A avut probleme medicale şi face antrenamente”, a spus Balaj, pentru Telekom Sport.

sursa:looksport.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza