Crăiasa Zăpezii revine pe scena Teatrului „Puck”

by Oana Spiru

Duminică, 18 februarie, de la orele 11.00 și 12.30 și marți, 20 februarie, de la ora 17.00, cei mici sunt așteptați să urmărească la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca unul dintre cele mai iubite spectacole din repertoriul instituției: „Crăiasa Zăpezii”, în regia lui Traian Savinescu. De asemenea, sâmbătă, 17 februarie, pe aceeași scenă este programat spectacolul „Lúdas Matyi”/ „Mateiaș Gâscarul”, în regia Ibolyei Varga.

În spectacolul „Crăiasa Zăpezii”, după H. C. Andersen, în regia lui Traian Savinescu (programat duminică, 18 februarie, de la orele 11.00 și 12.30 și marți, 20 februarie, de la ora 17.00) se vorbește cu căldură și tandrețe despre prietenie, într-un univers glacial. Obstacolele-test pe care Gerda le depășește, cu efort și sacrificii, pentru a-și proba devotamentul față de Edgar, dau seama despre forța unui caracter în devenire. Renul Kariboo, un personaj de neuitat și foarte îndrăgit de copii, dă o notă de umor aparte spectacolului, interacționând deseori cu publicul.

Scenariul, regia și muzica sunt semnate de Traian Savinescu, iar scenografia de Epaminonda Tiotiu.
Distribuția: Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Robert Trifan, Andra Cotiușcă, Ion Iurcu și Radu Lărgeanu.
Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.
Sâmbătă, 17 februarie, de la ora 11.00, va fi prezentat la Teatrul „Puck” spectacolul „Lúdas Matyi”/ „Mateiaș Gâscarul”, după Fazekas Mihály, în dramatizarea lui Egyed Emese și regia Ibolyei Varga.

Despre Mateiaș, eroul poveștii, se spune că ar fi cam leneș. El nu face altceva decât să stea prin casă, până într-o zi în care îi vine ideea că ar putea să păzească gâștele. În ciuda protestelor mamei sale, Mateiaș ajunge la târgul din Döbrög cu douăzeci de gâște albe și frumoase. Dar, în loc să fie plătit, Mateiaș Gâscarul pleacă de la târg fără gâște și cu cincizeci de lovituri. După această pățanie, Mateiaș a jurat că o să încaseze prețul gâștelor pierdute și să se răzbune.

Scenografie, ilustrație afiș: Elena Ilaș

Muzica: Venczel Péter

Distribuția: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Giriti Réka, Kötő Áron, Mostis Balázs, Péter Izolda, Pünkösti Laura, Szűcs Tamás.

Mânuitori decor: Balog Ferencz, Horváth Jonathán.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, are o durată de 50 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Biletele se pot achiziționa și on-line, accesând următoarele linkuri:

De asemenea, se pot achiziționa bilete și de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.
Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediu în zilele de sâmbătă și duminică va costa 48 de lei pentru adulți, 24 de lei pentru pensionari și 12 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

De asemenea, biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri va costa 10 lei pentru copii, elevi, studenți (tarif redus cu 75%), pentru pensionari 20 de lei (tarif redus cu 50%), iar pentru adulți 40 de lei.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza