Covid-19 se poate confunda cu alergiile? Medic: „Se pot întâlni anumite simptome care apar și în infecția cu virusul Covid-19”

by admin

Alergiile de sezon pot provoca simptome pe care cei care le experimentează ar putea să le confunde cu cele determinate de infecția cu COVID-19. E peroada ambroziei, iar cei alergici sunt foarte afectați în această perioadă. Mulți pacinenți ajung zilnic la cabinetele medicilor, în speranţa că vor ţine sub control simptomele. Simptomele alergiei la ambrozie se pot confunda acum cu cele date de infecția Covid-19, însă Prof.Dr. Diana Deleanu explică cum puteam diferenția alergia de infecție.

„Este o alergie generată de un anumit tip de polen care se manifestă cu rinită, conjuctivită. O bună parte din simptomele de rinită, conjuctivită și astm pot să fie și sugestive de infecție care poate fi de origine bacteriană sau virală. Se pot întâlni anumite simptome care apar și în infecția cu virusul Covid-19, respectiv strănuturi, tuse, rinoree.

Alergiile nu evoluează cu febră, prezența febrei poate să fie sugestivă de infecție. De asemea, starea generală alternată, respectiv cefalee, mialgii, astenie sunt sugestive de o infecție virală”, declară Prof.Dr. Diana Deleanu, pentru Servus, Cluj!

foto: sfatulmedicului.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza