Coșmar alb-vișiniu în Gruia pentru U Cluj! ”Feroviarii” au avut un meci ușor cu marea rivală și au câștigat la o diferență mare de scor

by Christian Suciu

CFR Cluj a câștigat cu scorul de 4-0 duelul din etapa cu numărul 30 a Superligii în fața rivalei locale Universitatea Cluj și a încheiat astfel sezonul regulat la un singur punct distanță de liderul clasamentului Farul Constanța. Golurile campioanei României au fost marcate de de  Janga (25-penalty), Krasniqi (32), Manea (42-penalty) şi Birligea (90+4).

Antrenorul gazdelor și-a felicitat jucătorii pentru performanța oferită în Derby-ul Clujului și pentru constanța de care au dat dovadă în numeroasele jocuri din actualul sezon.

”Am jucat 51 de meciuri până acum. Mai avem 11 sigur, 10 în campionat şi minim unul în Cupa României. Deci vor fi 62 de partide. Nu am jucat niciodată atâtea meciuri. E prima dată când am avut o săptămână să ne pregătim. Noi puteam să mai marcăm 3-4 goluri, ei au avut o ocazie. Scorul e mic.

Felicit jucătorii, dar totul ar fi în van dacă nu câştigăm campionatul. Acum e ciudat, vine play-off-ul, ai golaveraj 0-0, puncte puţine, nu înţeleg de ce se pot menţine punctele în Liga 2 şi Liga 1 nu. Eu eram de acord să se menţină punctele, chiar dacă era un dezavantaj pentru noi.

Punctele să rămână puncte. U Cluj trebuia să bată cu 5-0 pe Farul, nu 2-0. Au făcut un meci excelent, azi am făcut noi un meci foarte bun. Am marcat cele mai multe goluri din Liga 1, cu un antrenor defensiv ca mine.

Sper să jucăm duminică împotriva Rapidului, să avem şi noi un ciclu săptămânal normal. Sper să nu avem accidentaţi. Din ce ştiu eu, 8 jucători vor pleca la echipe naţionale, ceea ce nu prea îmi convine” a declarat la finalul celor 90 de minute din Gruia, antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu.

Superioritatea formației alb-vișinii pe parcursul confruntării a fost recunoscută inclusiv de antrenorul ”studenților”, Ioan Ovidiu Sabău care a admis că echipa pe care a preluat-o acum două luni nu era pregătită pentru un joc la un asemenea nivel dar eșecul din Gruia va reprezenta o lecție prin care echipa sa se îmbunătăți pentru a-și putea îndeplini obiectivul în Superligă.

”Azi nu a mers aproape nimic, chiar dacă eu spun că am pregătit foarte bine jocul. Încă nu suntem pregătiţi să ducem atâtea meciuri la un nivel bun. Se întâmplă să avem această relaxare, aceste momente în care nu suntem cum ar trebui. Am avut încredere că vom arăta bine, dar, azi, CFR a fost foarte puternică, în formă şi mult mai agresivă decât noi.

Noi am început destul de bine, meciul era echilibrat. Fundaşul putea interpreta altfel acea centrare. Sunt multe de spus, dar pentru noi începe un alt campionat. Sunt la fel de valoroşi aceşti jucători. E un eşec dureros, usturător, învăţăm din el, dar trebuie să ne revenim şi să ne îndeplinim obiectivul. Suntem dezamăgiţi, dar nu pot să fiu supărat pe ei, pentru că s-au pregătit foarte bine. CFR-ul este o echipă cu un lot echilibrat valoric, puternică, matură şi care a jucat meciuri tari.” a declarat antrenorul Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, la flash-interviurile din urma partidei.

sursa: primasport.ro

Te-ar putea interesa si

3 comentarii

Comenteaza