Controale la angajatorii din Cluj. Avertismente pentru neefectuarea triajului epidemiologic al lucrătorilor la intrare

by Oana Spiru

În perioada 12-16.07.2021 ITM Cluj a desfăşurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de control pentru verificarea modului de aplicare a prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea programului de lucru, securitatea și sănătatea la locul de muncă, în vederea reducerii riscului de contaminare cu COVID 19.

ITM Cluj a efectuat controale la un număr de 20 de angajatori din judeţul Cluj, domeniul de activitate majoritar fiind de servicii în tehnologia informației. Dintr –un număr total de 4123 de salariați ai celor 20 de angajatori, un număr de 3823 lucrează în regim de telmuncă/muncă la domiciliu, iar un număr de 257 au programul de muncă individualizat.

Cu ocazia acestei campanii nu au fost aplicate amenzi, însă un număr de 11 angajatori au primit 14 avertismente pentru : lipsa instrucțiunilor proprii și instruire necorespunzătoare în ceea ce privește telemunca; neefectuarea triajului epidemiologic al lucrătorilor la intrarea în sediul unității, nerespectarea recomandărilor medicului de medicina muncii menționate în fișa de aptitudini a salariatului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza