Controale ANAF și ANPC pentru benzinării. Sancțiunile vor fi drastice pentru cei ce nu respectă legea

by Christian Suciu

Companiile petroliere din țară vor avea parte de controale din partea ANAF, ANPC și a Consiliului Concurenței. Premierul Ciucă a declarat astăzi că statul se va asigura să apere economia aplicând sancțiuni usturătoare celor ce vor încerca să profite nerespectând legea.

” Statul român are obligaţia de a-şi proteja cetăţenii, de a proteja economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situaţie, pentru ca din lăcomie sau orice alte motive să încerce să destabilizeze economia ţării şi viaţa cetăţenilor. Instituţiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă şi vor da sancţiuni drastice celor care încalcă legea” a declarat Nicolae Ciucă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a asigurat de asemenea existența rezervelor sufciente de petrol în benzinării:

” Nu există un motiv real pentru creșterea accelerată a prețurilor în România. Țara noastră are suficiente stocuri de combustibil. Premierul Nicolae Ciucă a dispus ample verificări în benzinării. Guvernul României nu va permite nicio derapaj, nicio încercare de speculație” a transmis Dan Cărbunaru.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza