Consiliul local aprobă asocierea dintre Cluj și Florești pentru noul metrou!

by Christian Suciu

În ședința ordinară a consiliului local de marți s-a aprobat asocierea dintre Cluj Și Florești în scopul începerii licitațiilor publice pentru noul metrou.

” În cadrul primei ședințe ordinare pe anul 2022 de marți, 18 ianuarie, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii Acordului de asociere intre UAT Municipiul Cluj-Napoca si UAT Comuna Florești, pentru realizarea in parteneriat a procedurilor de achiziție publice necesare pentru implementarea obiectivului de investiție Tren metropolitan Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1 Magistrala I de metrou. ”

De asemenea, viceprimarul Dan Tarcea a anunțat aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții a Componentei1 Magistrala 1: ”  construcția unei linii de metrou ușor, cu 19 stații subterane în tehnologie „rail” șină de cale ferată, cu o capacitate transport nominală/maximă la interval de 90 sec: 15.200/21.600 pasageri / oră și sens (40 trenuri / oră și sens) și un depou suprateran.  Beneficiarii proiectelor pentru linia de metrou Cluj stabiliți prin HG 1288/2021 sunt UAT Municipiul Cluj-Napoca si respectiv UAT comuna Florești. ”

Valoarea totală a investiției se ridică la 2.052.196.984 Euro iar conform afirmațiilor viceprimarului: ”Finanțarea obiectivului va fi realizată din fonduri externe rambursabile prin Planul național de relansare și reziliență (PNRR), de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii”

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

clujean 19/01/2022 - 16:47

Domnule Tarcea, de ce nu spuneti adevarul? Adica din cele 2 mld. euro, voi aveti pana acuma siguri 300 mil. euro (prin PNRR). De banii astia o sa sapati niste gropoace faine in centrul Clujului (pentru statii), dupa care, ca si Funar, o sa le lasati descoperite vreo 10 ani pana mai adunati ceva bani. Dragi clujeni, doar sa stiti cam ce va asteapta !

Raspunde

Comenteaza